nov
8

Állások külföldön, külföldi munka ajánlatok:

Néhány jó tanács, ha külföldi munkát keresel

Nagyon nehéz dolga van annak, aki külföldre szeretne menni dolgozni, mert számos cég, csalás épül erre az iparágazatra. Ami a legfontosabb, mielőtt bármilyen céggel is szóba állnánk, informálódjunk. A mai internetes világban gyorsan, egyszerűen tudunk szerezni temérdek információt. Keressünk rá a cég nevére, ha nincs a hirdetésben, akkor az elérhetőségekre: telefonszámra, emailcímre, hirdető nevére. Egyszerűen be kell írni a telefonszámot, vagy az emailcímet a google keresőbe, és számos dologra derülhet fény.

Külföldi munka, pénzért:

Munka közvetítésért nem kérhetnek pénzt senkitől sem. Előre ne fizzessen senki, mert abból szokott a legtöbb baj lenni, főleg ha még le sem informálod a céget.

A munka szerződést lehetőleg mindenki olvassa el, és értelmezze. Még akkor is ha idegen nyelven van, fordítassuk le!!!!!

-------------------------

katt ide:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allaspont.blog.hu/api/trackback/id/tr82433714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskakoromporkolt 2011.08.22. 19:49:42

Teleworkteam - nem létező cég kínál 1200 forintért álláslistát. "Nem állásközvetítés" - mondják. Cégjegyzékben nem szerepelnek, a teleworkteam.hu oldal adózási adatai helyett egy másik honlapjuk jön be. A szerencsétlen, elkeseredett emberek fizetnek nekik. Lehengerlő szövegük van, egy órán át mossák a fejedet Skype-on. Ma megkörnyékezték egy rokonomat, onnan tudom.

A hirdetéseik egysíkúak, csak a feladó személye változik. Ha meglátod, hogy teleworkteam, és hogy nem közvetítő, csukd be az ablakot!

Nem létező kiadványért NEM FIZETÜNK!
A nagy semmiért NEM FIZETÜNK!!!

Ausztriai Munkalehetőségek!
Ausztriai Munkalehetőségek az Ausztriai Munkaügyi Központon keresztül.A következő iparágakban: Építőipar, gépipar, mezőgazdaság, élelmiszer ipar, vendéglátás, háztartási kisegítőmunkák /idős gondozás, ápolás/, csomagolás, intézmény takarítás, valamint a kapcsolódó segédmunkák, nyári szünidei diákmunkák. Szakmunkák esetében a szakmai német nyelv ismerete kötelező segédmunkáknál minimális német nyelvismeret ajánlott.

Munkavégzés helye:
Ausztria

Kategória: Külföldi munka
Név: Teleworkteam
Telefon: +36 20 293-1978
E-mail: bimike6108@freemail.hu

---
Ausztriai állások
Ausztriai munkalehetőségek határközeli munkahelyeken. Szálloda és vendéglátás,építőipar területén. Háztartási,takarító munkák. Segéd és csomagoló munkák. A munkákhoz alapfokú nyelvtudás szükséges. Bővebb információ telefonon 9-17 óráig. T: 06306051374 E-mail:msandorne@teleworkteam.hu
________
Ausztriai állás lehetőségek!
Építőipari, szállodai, csomagoló és segédmunkai, háztartási kisegítői munkák!

Minden munkához kérnek német nyelvtudást!
Nem közvetítés!

Érd:06 30 6117603 vagy 06 47 398260 vagy nagygabi@teleworkteam.hu
_____
Bodor Istvánné Katalin - ez a nő a legrosszabb, arra akar beszervezni, hogy te szedd be másoktól az 1200 forintot, amiből 400 a tiéd. Csaló banda, és még büszkék is rá.

macskakoromporkolt 2011.08.22. 19:52:47

Érdemes a fent idézett hirdetések közül pár telefonszámra rákeresni... vagy csak arra, hogy teleworkteam.... teleszemetelik az Expressztől kezdve az összes regionális álláskereső portált...

Baglyas Zoltán 2011.09.12. 20:19:17

@macskakoromporkolt:

Üdv!

Kicsit örülök, hogy már ilyen írások is létrejönnek rólunk, mert meg tudom cáfolni őket :D
Még nem telt el valami sok idő, mióta elindultunk, és ezek a cikkek azt mutatják, hogy nem ismernek minket eléggé

Mivel minket nem keresett meg a fenti problémákkal, ezért válaszolok rájuk itt Önnek.

1. Nem létezik TeleworkTeam cég....
Valóban nem létezik... Ez a weboldalunk, és a csoport neve, akikkel Ön beszélhet. A "cég" egy magánvállalkozó, akit Ön is említett Bodor Istvánné.
Bár miután ( az Ön leírása alapján !) nem Ön beszélt vele, hanem egy ismerőse, nem tudom hogyan alkothat róla véleményt.
Amit Ön "beszervezésnek" írt, az egyszerű munkaajánlat volt, mivel bővítettük a fordító - terjesztő munkatársak körét.

2."1200 forintért álláslistát."

Akkor a magyarországi állásokat tartalmazó hirdetés újságok is azok?
Ez is egy hirdetéseket tartalmazó időszaki kiadvány.
Egyébként a címe: Állásajánlat

3. "Nem állásközvetítés"

Nem az. Ha az lenne, akkor nem adnánk ki a hirdetéseket, hanem mi vennénk fel a kapcsolatot a munkáltatókkal, és nálunk lehetne az állásokra jelentkezni.

4. "A hirdetéseik egysíkúak, csak a feladó személye változik."

Persze hogy azok... minden munkatársunk csak nagyon kevés változtatást hajt végre a hirdetésen. Mivel a vállalkozó "nevében" adják fel a hirdetést.

5. "Ma megkörnyékezték egy rokonomat, onnan tudom."

Ha megkörnyékeztük a kedves ismerősét, akkor minek adunk fel hirdetést? Minket hívnak azok, akiket érdekel a kiadvány, vagy a munka (kiadvány terjesztés). Ha nem érdekli, ne hívjon.

6. "Nem létező kiadványért NEM FIZETÜNK!
A nagy semmiért NEM FIZETÜNK!!!"

Na azért nem is szabad. Tőlünk Email-ben, vagy nyomtatott formában is megrendelheti a kiadványt, és meg is kapja. Sőt az email tartalmaz egy segítség kérő linket, ahol a kiadvány olvasásával kapcsolatban kaphat segítséget munkatársunktól.

7. "teleszemetelik az Expressztől kezdve az összes regionális álláskereső portált..."

Nem szemetelünk... hirdetünk...

Most gondolom azon gondolkodik, hogy honnan is tudok én ilyeneket, hiszen nem is én vagyok a vállalkozó...
Nem .. nem én vagyok..
Én a teleworkteam.hu adminja vagyok.

Üdvözlettel

Baglyas Zoltán

macskakoromporkolt 2011.09.13. 08:34:34

Kedves Baglyas Zoltán!

Örülök, hogy az oldal adminjaként ilyen releváns információkat tud szolgáltatni a szakmai tartalomról. Amennyiben admin, nyilván megtalálta a levelemet is, melynek szövege kísértetiesen megegyezik a blog hozzászólásával.

1. Ha nem létezik a cég, arról legyen szíves a munkatársakat is értesíteni, mivel a Skype-on hajlamosak Kft-ként bemutatkozni (ennek fültanúja voltam, ugyanis épp a beszélgetés során volt szerencsém hazaérni). Ha Ön admin is, akkor érdemes lenne a nyitóoldal "Adózási információk" részét frissíteni, mert jelenleg a teleworkteam.blogspot.com-ra mutat, ahol semmilyen adózási információ nincs. Az egész oldal tele van máshonnan bemásolt cikkekkel, becsületére váljon, a forrás megjelölésével.

Amennyiben Bodor Istvánné egyéni vállalkozó, legalább az ő ADÓSZÁMA kell szerepeljen. Ezt nem én találtam ki. :)

A "nem állásközvetítés" idézet azért beszédes, és nyilván azért teszik bele a hirdetésekbe, mert nincs meg hozzá a jogi alapjuk.

A kiadványért 1200 forintot kérnek, sajnos az emberi hiszékenység és felelőtlenség következtében sokan átsiklanak a "nem közvetítés" fölött.

Amennyiben valaki - ahogy Ön mondja - fenti vállalkozó "nevében" ad fel hirdetést, nem árt, ha az ő neve is szerepel benne, persze kevésbé hangzatos, mint a teleworkteam...

A magyarországi ÉS/VAGY külföldi állásajánlatokat tartalmazó, hivatalosan bejegyzett időszaki kiadványokat nevezem hirdetési újságnak (ezek lehetnek nyomtatottak és elektronikusak is). A többit 'csak' álláslistának.

Beszervezés alatt azt értem, amikor a külföldi munkaajánlatban reménykedő érdeklődőket arra biztatják, hogy a reménybeli eladásból származó 400 forint jutalékért maguk is népszerűsítsék azt a kiadványt, amit egyébként meg sem tekinthetnek. :)

Remélem, az emberek mégsem annyira naivak, mint amilyennek nézik őket.
Részemről ennyit szántam a vitára, kizárólag azért, hogy ki-ki eldönthesse, mit akar vagy nem akar, mit vesz be vagy nem vesz be a gyomra.

Javaslom, mindenki olvassa át még egyszer a blogbejegyzést, különös tekintettel a munkaszerződésre, informálódásra... :)

Baglyas Zoltán 2011.09.13. 18:56:07

@macskakoromporkolt:

Kedves Macskakoromporkolt!

Gondolom az említett levelét nem ezen a néven küldte. Amennyiben elárulja valódi nevét megkeresem a levelét, és szívesen válaszolok is rá. Ha ez eddig ez nem történt volna meg.. amit egyébként kétlek.

Ha van információja arról, melyik munkatársunk állította, hogy mi kft vagyunk szívesen venném ha elárulná kivel beszélt, hogy elejét vegyem a további ilyenfajta félreértésnek. Tudomásom szerint mindenki tisztában van a helyzettel a munkatársak közül.

A blogon, nem a vállalkozó adózásával vannak kapcsolatos információk ..:D
Hanem a külföldön munkát vállalóknak vannak segítségek. A blogot a teljesség igénye nélkül készítettem, de akit érdekelnek ezek az információk, a forrásból napi szinten tudnak tájékozódni.

Az adószámmal kapcsolatban..
meg kell köszönjem, hogy felhívta rá a figyelmemet. Ígérem javítani fogom a hiányosságot.

A hirdetéseknek pontosan az a lényege, hogy felhívja magára a figyelmet. Mivel mi senkit sem csapunk be, sőt, minden beszélgetés alkalmával felhívjuk a telefonáló figyelmét arra, hogy nyelvtudás nélkül csak nehezen, vagy egyáltalán nem fog tudni boldogulni külföldön, nagyon sok esetben az történik, hogy szó szerint lebeszéljük a vásárlásról.

A Kiadvány bejegyzett időszaki kiadvány!
Mivel a Kulturális Örökség Hivatal a honlapján (koh.hu), csak 6 havonta frissíti a bejegyzett kiadványok nevét tartalmazó pdf állományt, ezért nem találhatta eddig...
Az imént ellenőriztem... szerepel benne a kiadvány.
A kiadvány címe : Állásajánlat

HU ISSN szám. 2062-9346 Fő tevékenység: 581 401 Folyóirat, időszaki kiadvány kiadása m.n.s. 581 402 Folyóirat,időszaki kiadvány online-kiadása. Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Lapnyilvántartási engedély száma: 163/2340/2/2011.

Amennyiben megrendeli a kiadványt, az utolsó oldalon minden Ön által itt feltett kérdésre azonnal megkapja a választ.
Adószám, tulajdonos, szerkesztő....

Remélem megválaszoltam a maradék kérdését is.

Tisztelettel
Baglyas Zoltán

Baglyas Zoltán 2011.09.13. 19:54:26

Majd ki felejtettem...

"nem állás közvetítés"

Az ok nyilvánvaló miért nem akarunk azok lenni.

Egy apró példával szeretném Önnek bemutatni.

Találkozik két ember, az egyik munkát keres, a másik tudja hol van munka.
Melyik választás a jobb a munkakeresőnek?
Az aki tud munkát kér tőle 50.000 Ft-ot, hogy beszél a munkáltatóval, és "biztos" lesz hely a számára, vagy az ha a munkavállaló, ezért nem, csak a címért fizet 1200 Ft-ot és mutatja be saját magát, hogy az értékei alapján vegyék fel dolgozónak?

Valóban.. mindenki döntse el, melyik jobb neki. Ez egy választás.

A másik dolog, amit kifelejtettem...

"Beszervezés alatt azt értem, amikor a külföldi munkaajánlatban reménykedő érdeklődőket arra biztatják, hogy a reménybeli eladásból származó 400 forint jutalékért maguk is népszerűsítsék azt a kiadványt, amit egyébként meg sem tekinthetnek. :)"

Mutasson nekem egy olyan otthon végezhető munkát, amihez nem kell szakmai felkészültség, előtanulmány és befektetett pénz?

Mi ilyet ajánlunk.

A terjesztő kezébe miért adnánk a kiadványt? Hogy a saját szakállára kérje be a pénzt, és a vállalkozót lejárassa ha esetleg egy régebbi kiadványt akar eladni, vagy esetleg drágábban , vagy olcsóbban adná?
Ennek hosszú távon nincs jövője, és nem lehetne minőséget hozni.
A vásárló minden esetben a vállalkozó számlaszámát, vagy címét kapja meg, sosem a terjesztőnek kell "beszedni" a pénzt. Ez nem is lenne legális, mivel el kell számolni vele az APEH felé. A terjesztő hogyan adna számlát a vásárolt kiadványról? Ezt csak a vállalkozó teheti meg.

Ön írta:
"Részemről ennyit szántam a vitára, kizárólag azért, hogy ki-ki eldönthesse, mit akar vagy nem akar, mit vesz be vagy nem vesz be a gyomra."

Én nem éreztem ezt a beszélgetést vitának. Csupán ésszerű kérdéseket, és (részemről ésszerű) válaszokat tartalmazott.

Ha továbbiakban sem szeretné vállalni kilétét ( természetesen nem kötelezem erre, és nem is tehetném ), és a munkával kapcsolatban további kérdése lenne, kérem keressen meg email-ben a baglyaszoltan@teleworkteam.hu címen.

Továbbra is tisztelettel

Baglyas Zoltán

euro_állás · http://www.euro-allas.hu/ 2012.06.09. 18:31:04

Nem könnyű úgy munkát találni külföldre, hogy ne kérnének el csak a közvetítésért/regisztrációért egy halom pénzt! Tényleg csak elvétve van egy-kettő aki nem csak a pénzedre utazik, de érdemes keresgélni!

Charlotte Benning · http://onceupon.blogger.hu/ 2014.05.19. 09:28:50

@macskakoromporkolt:

Ugyanezt csinálja ez a Dr. Koleva Roszica. Ő is kiadványokat árul, mert ő "nem munkaközvetítő". Majdnem 5000 forintot akart legombolni rólam egy 28 oldalas kiadványért. Köszöntem, nem kértem. Neki se dőljetek be! Egy csaló!
süti beállítások módosítása