júl
30
Külföldi munka, Ausztriai munka, állások Ausztriában:
NEM SZÁLLTUK MEG AUSZTRIÁT !
 
2011 május elsejével az osztrák munkaerő piac megnyitását követően Magyarországról érkezett a legtöbb dolgozni vágyó. A szociális minisztérium adatai azt mutatják, hogy a  közép - kelet európai munkások arányát tekintve háromezer fő magyar, kettőezer fő lengyel, egyezer ötszáz fő szlovák és néhány szlovén és cseh  indult, hogy Ausztriába munkát vállaljon. 

A kelet európai térségből  Ausztriába jelenleg 84 ezer ember dolgozik. Ez a szám nagyon kevés ahhoz viszonyítva amilyenek az elvárások voltak a munkaerőpiac megnyitásakor. 

Ausztria és Németország már 2004 óta UNIÓS tagállamok, ennek ellenére csak az ide év május elsejével oldották fel a korlátozásaikat és nyitottak kaput a kelet európai munkavállalók előtt. Ettől kezdve  szabadon vállalhatnak munkát a cseh, lengyel, észt, lett, litván, magyar, szlovén és szlovák munkát kereső emberek. 
Bár Bulgária és Románia is tagja az UNIÓ-nak 2007 óta, ennek ellenére az ezekből az országokból érkező munkavállalók előtt több tagállam is korlátokat alkalmaz.

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi munkalehetőségek, állások külföldön, külföldi munka

Hajós munkák, kiemelkedő kereseti lehetőséggel-külföldi munka

A bejegyzés trackback címe:

https://allaspont.blog.hu/api/trackback/id/tr303113096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása