sze
29

Csökkent a munkanélküliek száma a KSH szerint és jelentősen fog növekedni a foglalkoztatottak száma!

Kedvező tendencia mutatkozott a munkanélküliségi ráta vonatkozásában, jelentősen növekedett a foglalkoztatottak száma. Az előző időszakban 11,4 % volt a ráta, ami csökkent 0,4 százalék ponttal, mérséklődött 11%-ra.
A KSH adatai szerint a munkanélküliek 50,3 száma több mint egy éve keresett állást, a munkanélküliség időtartama az előző évhez viszonyítva egy hónappal volt hosszabb 18,5 hónap volt átlagosan.
Jó jel !
Az idén 29.000-el (0,8%) nőtt a foglalkoztatottak száma a 15-74 éves korosztályban.
A legjobb korú munkanélküliek, 25-54 éves korosztály munkanélküliségi rátája csökkent szintén a korábbi időszakhoz viszonyítva, 10,2 százalékra 0,6 százalékponttal.
Egyfajta pezsgés érezhető, az AXA csoport Magyarország, stratégiai elemzési igazgatója, Orosz Dániel szerint nagy meglepetés ez a változás , mivel számoltak azzal, hogy a változás kedvező irányú lesz, ami viszont kellemes meglepetést okozott, az a változás mértéke, mivel az elemzések szerint csak fele ekkora mértékű javulást várt a piac.

Vélemények szerint a nyári szezon volt az igazi oka ennek a fellendülésnek, hisz az államilag ne támogatott munkahelyek kategóriában itt volt a legnagyobb kereslet az idénymunkákkal kapcsolatosan : építőipar, mezőgazdaság, élelmiszer- és italgyártás, vendéglátás és szálláshely szolgáltatás.
Szintén bővül az új álláslehetőségek palettája, viszont ez az államilag támogatott foglalkoztatási formához köthető, mint a közmunka és a nem támogatott állások száma csökkent az előző évhez képest. Tehát mint látható ezeket a statisztikai számokat nagyon sok tényező befolyásolja, viszont  nagy erőkkel dolgozik a Kormány, hogy ez ne így legyen, hanem valóban permanensen tudjanak munkát biztosítani a munkanélküliek számára.

A Magya Munkaterv 
befolyásolhatja a közeljövőben a munkaerőpiac statisztikáit, mert a rokkant nyugdíjak felülvizsgálata szintén befolyásolja majd a munkanélküliségi és aktivitási rátát. Remények szerint a közmunkaprogram bővítése csökkentheti középtávon a munkanélküliséget, fejtette ki Orosz Dániel.

Természetesen nem szabad elfeledni azt sem ,hogy június végén a tanulmányok befejeztével szintén nőtt a munkakeresők száma, hiszen sok diplomás és új szakmunkás indult el a munkakeresés rögös útján.
Remény van arra , hogy a közeljövőben is marad ez a tendencia, a munkaerő foglalkoztatási piacon és egyre több álláskereső találja meg a munka- érvényesülési lehetőséget.

Hasznos kapcsolódó cikkek, tematikus álláskereső weboldalak.

Sofőr állások, gépkocsivezetői állások ingyen

Álláshirdetések, állásajánlatok

Külföldi munka, külföldi munkalehetőségek, állások külföldön

A bejegyzés trackback címe:

https://allaspont.blog.hu/api/trackback/id/tr293264274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása