aug
30
Németországi munkalehetőségek, külföldi munkák?
 
 
2011 májusában indult uniós munkaerő-piacokon bő két hónappal nem jelentkezett a kelet-európai munkát keresők ostroma, állatják a német szakértők. 
A német bevándorlási hivatal adatai azt mutatják, hogy májusban közép és kelet európai országokból csupán 10 ezer munkavállaló pályázott németországi munkára. 

Ez a nagyon alacsony szám azt tükrözi, hogy ezek alapján a német szakember hiány nem oldódik meg.Ebből következik, hogy jelentősen alulmaradt a tervezett munkaerő jelentkezés a várttal szemben.  

Németország és Ausztria 2004 óta UNIÓS tagállamok de csak az idén május elsején oldották  fel a korlátozásokat és a munkaerő piac előtt ekkor nyitották ki kapuikat. Nem véletlenül, hiszen ez a két ország nagy bajban van, a szakember hiány több milliós, ezért gazdasági nehézségeik fokozódnak. 

Németországnak a súlyos szakemberhiány pótlására mintegy kétmillió képzett bevándorlóra lenne szüksége. 
A statisztika azt mutatja, hogy 2025-ig 6-7 millió fő szakember kellene az országnak, melynek a német munkaerő alig a felét tudja csak biztosítani. 

A németországi cégek áttelepülnek később oda ahol szakembereket találnak, ahhoz, hogy kevesebb képzett dolgozót tudjon foglalkoztatni racionalizálásra kényszerül.  Még így is több mint kétmillió képzett munkásra tartanak igényt, ezeknek a dolgozóknak külföldinek kellene lenniük azért, hogy fenn tudják tartani a  német gazdaságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://allaspont.blog.hu/api/trackback/id/tr503190004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állás hol? · http://www.cvonline.hu 2011.09.12. 14:55:54

A jó német szakmunkások meg hova tudnak kivándorolni? A németek is gondolkozhatnának hogyan tudnák megtartani saját polgáraikat és az országban dolgozzanak!
süti beállítások módosítása