okt
19

Ez az egyik legtöbbet reklámozott "álláshírdetés" !! Igaz hogy szerencsétlen munkavállalóról csak néhány száz forintot huznak le, de muszáj fizetni a semmiért?

Hírdetési formák:

Dolgozz otthon saját számítógépeddel, könnyen megtanulható becsületes munkát ajánlok. Szorgalommal, kitartással jövedelmed egyre több lehet.

Jól jövedelmező otthoni munka,heti kereset több ezer forint!Kérd tájékoztatómat ..... e-mail címen.


Keress pénz apróhírdetések feladásával, és emailek küldésével. heti 15-50 ezer Forint kereset!


Az álláshírdetések lényege: otthoni, internetes, egyszerü munka. Tipikus ismertető jele, hogy nincs weboldal, csak egy emailcím. Felkeltette az érdeklődésünk. Jelentkezünk az álláshírdetésre.

Aztán jön egy sablon email, hogyan lehet pénzt keresni egyszerüen bárkinek. ( családanyák, nyugdíjasok, idősek, fiatalok)
A munka lényege: A munka, másolásból áll, és ezek e-mailen keresztüli eljuttatásából, a  
megadott címekre igény szerint
.( szó szerint másoltam a "tájékoztató anyagból") 

A tájékozatatóbanvan megint egy érdekes rész:) kimásoltam:
Azért e- mailben küldöm, mert ez a legcélszerűbb. Egyrészt gyorsabban jut el Önhöz a munkacsomag, másrészt  
olcsóbb is, hiszen nem kell kifizetnie a postai utánvét költségét. Ezzel is  
csak Önnek akarok jót.
 ( Jaj de kedves, nekem akar jót. Csak az a baj, hogy nincs termék, sem állásajánlat. Fizetek a semmiért, egy infó csomagért, amivel kitörölhetném... , ha postán jönne, de még arra sem jó, mert emailben jön)

De ahhoz hogy a munkát megkezdhessük, természetesen kell rendelnünk egy csomagot 600 néha 700, sőt láttam 900 Forintért is! Az összeget fel kell adni rózsaszín csekken postán. És a megrendelő lapot vissza kell küldeni annak aki ezt a tájékoztatót küldte!

( Egyébként a tájékoztatóban hangsúlyozzák, hogy pár száz forintról van szó, és ennyit lehet maximum bukni, de bizzunk benne, mert ez nem fog bekövetkezni)

Bizunk, kifizetjük, várjuk az állás, munka ajánlatot! Megjött, huh izgatottan nyitom meg az emailt, végre van munkám! Aztán hatalmas csalódással olvasom: kb ugyan az a levél , mint az előző tájékoztató és a végén van négy név, és cím, oda szépen alulra írjam be magam, és a többieket eggyel csúsztassam fel. A negyedik kiesik???? Az állásajánlat: apróhírdetéseket feladni, minél több embertől kicsalni a 700 Forintot, és aki fizet, annak ezt tovább küldeni, így ő nekem fog dolgozni.... Kb ennyi, egy nagy nulla, fizetsz a semmiért!! ( okosan ki van találva, mert 700 Ft-ért senki nem fog bíróságra menni, és ennyit sokan hajlandóak áldozni egy munkára)  

Így ha akar valaki tovább rendelni, akkor az tőled fog rendelni, és akkor te fölé fogsz kerülni, így a kettes számú ajánlatot tőled rendelik, és így tovább, egészen addig amíg te kerülsz negyediknek, és onnan kiesel!! 4 semmitmondó anyag, egyre drágábban. Ez az igazi otthoni munka, ez az igazi állásajánlat!



 


A továbbiakban szeretném esetleg a munka közvetítőt megszólaltatni a hozzászólásokban, magyarázza el a munkák lényegét! Illetve aki dolgozott hasonló munkában, ossza meg velünk a tapasztalatait! Ezzel sok más állás, munka keresőnek tud segíteni!!Természetesen írok az ilyen állás, munka hírdetések feladóinak is. Kíváncsi vagyok, ezért kérem akinek van egy kis ideje, írjon a kommentekbe! Moderálás nélkül kerülnek megjelenítésre!!

Lehetőség van RSS -re feliratkozni, így mindenki elsőkézből hallhat a legújabb érdekes állás, munka ajánlatokról.
( Jobb oldalt)

A bejegyzés trackback címe:

https://allaspont.blog.hu/api/trackback/id/tr38200801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évi 2007.10.26. 11:12:50

Nekem eddig még nem volt ilyen tapasztalatom, nem dőltem be egy ilyen állásajánlatnak sem. Szerintem elég átlátszóak az ilyen hirdetések, és akinek van egy kis csöpp agya, az rögtön rájön, hogy átverés az egész.
állás,önéletrajz, karrier - PerfectJob

T. Andrásné 2007.11.07. 14:21:05

Szeretnék feliratkozni az RSS-re,de sehogy nem jön össze,mit tegyek?

piramis50 2007.11.07. 18:32:27

Országos méretű távmunka-átverés

piramis50 2007.11.07. 18:35:16

Országos méretű távmunka-átverés
www.rtlklub.hu/hirek/hatter/?id=0711285622


Az RTL-klub 2007.11.06 Fókusz adását nézzétek meg! Videón!

Ági 2007.11.18. 14:07:45

Ne hagyjuk magunkat átverni! Közzé teszem válaszlevelem, amit az egyik "átverőnek" írtam:
Szia Gabi!
Érdekes! Nem azt írod, hogy nem úgy müködik ez a pilóta-játék, ahogy ezt a neten közzé tették, hanem még mindíg győzködsz és magyarázkodsz! :-( Annyit tudsz pedagógusként, hogy egy ember hiába megy a rendőrségre azzal, hogy 700Ft-tal átverték a rendőrség kineveti a bejelentőt! Ez sajnos a Te helyzetedben nem így működik. Elismerted, hogy 500.000.-Ft-ot kerestél ezzel a pilóta-játékkal 3hónap alatt. Ez az összeg már kimeríti a nagy értékre elkövetett csalás bűncselekmény fogalmát! :-( Amennyiben rokonaid, barátaid szerepelnek a piramisban alattad, vagy feletted, akkor az összeg is magasabbra rúg és kimeríti a bűnszövetkezetben elkövetett csalás fogalmát. Sajnos ezt a jövedelmet letagadni sem tudod, hiszen a posta regisztrálja a kapott küldeményeidet a számlavezető bankod szintén. Ezek után már, csak a rendőrséget kell győzködnöd és nem a szerencsétlen átvert embereket! :-(
Levelezésünket átadom a rendőrségnek. Szerintem ez Neked is érdeked. Ha kiderül, hogy az amit csinálsz becsületes munka, akkor nyugodt szívvel folytathatod, ha az ellenkezője derül ki akkor kisebb büntetéssel úszhatod meg mint, ha további csalással, még több illegális jövedelemre tennél szert!
Üdv. Ági

Rita 2007.12.04. 14:38:19

Azért még mindig sokan bedőlnek ennek a nagy átbaszásnak. Nézzétek meg a wellbizt meg yessplust meg az összes többi igénytelen, ratyi, egy kaptafára menő oldalt.
Nevetségesek, már bocs. És azok is, akik olyan intenzíven nyomulnak az idióta apróhirdetésükkel.

VRolly 2007.12.06. 09:54:53

En se mertem belevagni ezekbe az allasokba,mert:
1)penzbe kerultek es nekem eleg kifizetni az internet dijat,mivel diak vagyok.
2)soha nem kaptam visszajelzest az allitolagos(ingyen)munkaktol.
Szoval en mar csak remenykedem.

Cybermelo · http://cybermelo.networld.hu 2007.12.08. 18:19:34

Hello!
Nem osztom mindenki véleményét, ugyanis létezik tisztességes "internetes munka".
Én a netről kerültem be egy fogyasztói hálózatba. Senki nem invitált, valóban a regisztráció után kaptam emailt, mely alapján beléptem a rendszerben.
Amiért nem keresek vele sok pénzt, annak az az oka, hogy nem foglalkozom vele kellően.
Az internetes munkát sokan úgy képzelik el, hogy ül a gép előtt netezik és dől a lé.
Na ilyen valóban nem létezik, bár vannak reklámbaros dolgok is. Jelenleg kettőt tesztelek, csekk még nem jött, de még az elején tartok.
Visszatérve a fogyasztói hálózatra, az tényleg internetes munka. A regisztrációért kapok saját azonosítós oldalt, illetve ajáló linkeket, a neten rednelem az árút, a neten reklámozom magam, a eten tartunk konferenciát, továbbképzést.
Azt gondolom, ez az INTERNETES MUNKA.
A belépő nem sok ezer forint, hanem, csak egy vásárlás.
Nem bántam meg, hogy belevágtam csak lusta vagyok (nem ez a fő állásom)

aprozo · http://seoke.blogspot.com/2007/12/otthoni-munka-csalas-atveres.html 2007.12.12. 13:04:40

Az apróhirdető weboldalak is szenvednek, főleg attól, hogy a csalók és becsapottak az apróhirdetési oldalon keresztül névtelenül üzengetnek egymásnak. És a sértettek az apróhirdető webhely tulajdonosait zaklatják a különféle hirdetések törlése, tiltása, stb. miatt.
Egyesek azt állítják, hogy az apróhirdetési oldalak támogatják az otthoni munka csalást. Ez igen szűklátókörű vélemény!

Tyer 2008.02.03. 11:04:28

Egy hozzászólásra szeretnék reagálni, nevezetesen Rita 2007.12.04. 14:38:19 megjegyzésére.
Nem ismerem az illető hölgyet, de ismerem viszont személyesen a Magyar Marketing Szövetség alelnökét aki a Rita által említett cégeknek szokott előadást tartani. Nos, nekem ez az említett úriember sokkal hitelesebbnek tűnik. A nevét azért nem írom le, mert nem kaptam rá engedélyt tőle.
Ha akkora nagy átverés lenne a wellbiz (nem ismerem) a yessplus és még sorolhatnám (FLP, Amway, ScienNet, ...) akkor már régen tönkrementek volna, senki nem csinálná, mert ha nincs benne valódi lehetőség, pár ezer esetleg tízezer forint elvesztésével, de kiszállnának az emberek. Csak a lusták hagyják abba, és azok akik azonnal feladnak mindent, mihelyst komolyabb kihívással kerülnek szembe. Aki pedig még meg sem próbálta, csak hallott róla, ne írkáljon véleményt, mert hiteltelen.
A pénzt nem osztogatják ingyen, itt is meg kell dolgozni a jövedelemért.
Ingyenes pénzosztásra ott van a szociális osztály. Bár én nem adnék egy vasat se, egy potyázónak sem. Menjen el dolgozni mind. Koszos a város, van felvétel a köztisztaságiaknál szinte mindig. Az "valódi" munka, lehet csinálni 40 évig akár.

Aki meg jobban szeretne élni, tesz is érte.
Szóval kedves Rita, úgy ítélj, hogy benne vagy, voltál, akkor hiteles leszel. Addig pszt!

Bné Rózsa 2008.03.04. 22:18:30

Én is szeretném,ha lenne ilyen oldal.Sokan lennének,köztük én is,akiknek szükségük van-lesz ilyen munkára,nekem három gyermekem van,nem engedhetem meg magamnak,hogy ne dolgozzam.

Németh Mária Edit · http://dorka1981.mlap.hu 2008.04.07. 12:36:20

Az MLM rendszerrel kapcsolatban szeretnék írni,én is úgy gondolom,és személyes tapasztalatból tudom is,hogy nem átverés.
Csak éppen van egy kis probléma:"nincs belépési díj",valóban nincs,csak éppen minden hónapban rendelni kell egy bizonyos összegért,nem kevésért,és olyan dolgokat,amit éppen lehet nélkülőzni,és ha még jó minőségú lenne,és méreg drágán.
Szerintem,azért szeretnénk internetes munkát találni,hogy legyen mellékes keresetünk,mert alig lehet megélni.
Aki meg tud venni ilyen drága dolgokat,az nem az interneten keresgél munkát.

B.joseef 2008.05.05. 21:55:16

a ScienNet-ről mit tudsz?mit tudtok?

azanyád 2008.05.18. 16:26:23

Csá

a mmo.freeweb.hu/ -ról tudtok vmit? :O

Nagy Nóra 2008.05.30. 12:57:25

Sziasztok!

Új vagyok ezen az oldalon.
Sokat keresgéltem én is mire találtam valamit amivel tényleg tudok pénzt keresni.

Ez a ScienNet.

Nem akarom az időtöket rabolni ezért, megpróbálom röviden leírni miről is van szó,
persze a teljesség igénye nélkül.
A rendszer lényege, hogy ha regisztrálsz a törzsvásárlói közösségbe, akkor ezt a lehetőséget Te tovább ajánlhatod bárkinek. Akár az interneten keresztül, vagy akár szájhagyomány útján
( Még csak 35ezer ember regisztrált, országosan.)
Tehát aki most csatlakozik az elsők között lehet!

Azért ezt nem lehet munkának nevezni szerintem, inkább csak egy időtöltés amivel több módon is lehet pénzt keresni.

Első pénzkereseti lehetőség a saját megtakarítás.
Abban az esetben ha regisztrálsz , Te igénybe tudod venni a törzsvásárlóknak nyújtott kedvezményeket.

Második pénzkereseti lehetőség, hogy mások vásárlásai után is pénzt kereshetsz.

A harmadik pénzkereseti lehetőség a foglalózásban rejlik. Ami azt jelenti, hogy a tagoknak lehetőségük van egy jövőbeli vásárlásunkat lefoglalni egy kisebb összeggel, és a rendszer kitemeli tagjainak a vásárolni kívánt termék árát.

Tehát íly módon a tagoknak 85% megtakarításuk keletkezik.

Az említett megtakarítás egyik partnerünknél így néz ki:
p.plusz.googlepages.com/kika.pps

Ez "csapatmunka", tehát akkor is van jövedelem ha Te személyesen nem ajánlod senkinek ezt a lehetőséget.

Persze minnél több ember regisztrál a Te ajánlásoddal és minél több pénzt költenek, foglalóznak a rendszerben ,annál több lesz a jövedelmed.

Nem piramis játék! Valódi kereskedelem van a háttérben!

A jutalékokat a kereskedelmi partnerek nyereségéből kapjuk.
Hiszen mi vagyunk a reklámterjesztőjük.

Fizetés átutalással 2 hetente. És tényleg kifizetik!

NINCS regisztrációs díj, NEM termékforgalmazás, vállalkozói igazolvány SEM kell hozzá, a bevételt külföldről származó jövedelemként kell bevallani.
Legális, leinformálható, NEM ügynöki, NEM pilótajáték.

Üdvözlettel: Nagy Nóra

Ha valaki szeretne többet tudni itt megnézheti:

www.sciennet.com/H018599/

Programozó 2008.06.10. 15:08:51

Emberek! Be ne dőljetek már ezeknek az idióta repűlős dolgoknak! Nagy kamu az egész! Akkor kapsz csak lét érte, ha fizetsz valami olyan szarért, amire baromira nincsen szükséged! Nagyon elszomorító, hogy jóhiszemű embereket átvágnak ilyennel! Ha netes munkát akarsz, akkro tanulj meg esetleg webreklámokat készíteni, vagy honlapot irni. Csodálatos könyvek vannak hozzá. Higyjétek el, higyjék el, csak a póknak működik ez a módszer, hogy ül a hélóban és várja legyet! Nem fognak pénzt jeresni ezekkel a hulladék oldalakkal, sőt, csak buknak rajt! (programozó)

Gina 2008.06.11. 18:42:03

Kedves Rita!

Ha cikket elolvastad értelmesen, akkor a wellbiz, és a yespluss egyáltalán nem pilóta játék. Mindkét cégnek vannak termékei, és mert esetlegesen neked nem tetszenek a termékek /hozzáteszem nekem sem/, attól még másoknak igen. Ők NM cégek, illetve MLM cégek amúgy.
Egyiknek sem vagyok a tagja, de ne állíts olyat, amiről valószínűleg fogalmad sincsen, vagy csak azt hiszed, hogy van fogalmad!

Remélem nem vetted sértésnek a hozzászólásom, csupán jobb, ha tisztában vagy vele!

Idézet szöveg:

"Azért még mindig sokan bedőlnek ennek a nagy átbaszásnak. Nézzétek meg a wellbizt meg yessplust meg az összes többi igénytelen, ratyi, egy kaptafára menő oldalt.
Nevetségesek, már bocs. És azok is, akik olyan intenzíven nyomulnak az idióta apróhirdetésükkel. "

Gina 2008.06.11. 18:46:47

Jah és még annyit hozzá tennék, hogy sem a wellbiz, és sem a yessplus nem vágott át még ismereteim szerint kifizetés téren! Innentől kezdve ahogy te fogalmaztál egyáltalán nem átbasszás!

Air 2008.07.07. 20:39:12

Na ezek után már kinek higgyen az ember????

Molnár Gábor 2008.08.29. 06:30:47

Már elegem van az MLM-ből meg ahol vásárolni kell! Ez viszont egy tutira jó üzlet, mintha saját vitamin, könyv, élelmiszerboltom lenne. Annyi különbséggel, hogy nem kell vásárolnom, készleteznem, kiszállítani, ezt elvégzik helyettem. Csupán a honlapom amúgy is szabad felületén helyezek el egy rekámot vagy bannert és a link alapján fognak megismerni, ha vásárlót viszek a VitaminBank webáruházba. A vásárló vásárlásának az 5%-át kapom meg, tuti pénz, már utaltak is, és csupán 1000Ft-ot kell összegyűjteni. Nagyon segítőkészek, még a kód beillesztését is elvégzik.
A részleteket mindenki megtalálja itt: www.vitaminbank.hu/webaruhaz/index.php?show_aux_page=3

mnmarcsi · http://dorka1981.mlap.hu 2008.08.29. 23:29:37

Kedves Gábor!
Csak annyit fűznék a hozzászólásodhoz, hogy itt ebben a blogban semmit nem próbálnak ki, sokszor gondolom igazából semmit nem akarnak csinálni, tenni azért, hogy jobb legyen.
Lehetne a neve: A magyar mentalitás blogja.

Marpi 2008.09.01. 21:57:13

A vásárlásomra kedvezményt kapok, igaz, máshol kedvezőbb áron megvehetném az árut.
A behozott emberek után jutalékot kapok.s azok is akik felettem vannak....ezt a cégek fizetik meg, mint reklám költséget.....kérdésem, mi marad a cégeknek, akik egy meghatározott százalékkal dolgoznak?vagy netán drágább lesz az áru?
Annak idején vagy 10 éve volt egy hasonló cég.TWC. befizették a beugrót.Kártyát kaptak,szép feketét, amivel kedvezményesen vásárolhattak, ahol ez az embléma kinn volt.A cég vezetői leléptek.A barátok szemébe nehéz volt belenézni ezután.Burkolt pilótajáték.....Sok helyen lehet már kedvezményesen vásárolni, pld nekem van 7%-os Oázis kártyám.S tudatosan kell vásárolni,mindig vannak akciók, a neten utánna nézni pár perc!
Kiváncsi vagyok, amikor egy cég nem rendelkezik valós termékkel, hogyan tudja utaztatni a "sikeres" munkatársakat?Miből?

gallen tamás · http://ninscs 2008.09.23. 09:15:06

szeretnék othon dolgozni

gallen tamás · http://ninscs 2008.09.23. 09:18:20

szerintem nagyon jonak tünik a munka lehetöség
és ha van rá esélyem, meg probálnám!

gallen88 2008.09.23. 09:34:04

nagyon tetszik dolog
és ha lehetséges szertnék jelentkezni!

gallen88 2008.09.23. 09:40:12

nem az áru szerintem egyáltalán nem lesz ettől drágább!

gallen88 2008.09.23. 09:43:39

söt ha a behozottáruk után jutalékot kap az csak magának jo,mivel az árut a cégek füzetik!vagy nem?

gallen88 2008.09.23. 09:46:44

a következö kérdésre:
szerintem öneröböl
de lehetséges hogy tévedek
végülis emberi dolog tévedni!?

Komódi Dávid 2008.09.29. 12:40:59

szeretnék pénzt keresni végre

Marcsi · http://dorka1981.mlap.hu 2008.10.06. 22:05:42

Dávid!
Az interneten nagyon sok lehetőség van a pénzkeresésre, csak észre kell venni. A másik, hogy nem hullik a pénz az öledbe, nagyon keményen és hosszasan kell dogozni, hogy célba érj.

Glázer Csaba 2008.10.25. 17:04:18

Véleményem szerint,igazából othon végezhető munka nem létezik. Legalábbis átlag emberek számára. Mert mi lenne a jó? Kézzel fogható munka.Valamiből meg csinálsz othon mondjuk 100 db ot kapsz érte mondjuk 40000ft ot napi 4 órás munkával oké ez jó. Igaz...az interneten rengeteg ajánlat van./persze gyanús,mert jó bornak nem kell cégér/ De nem hinném,hogy átlag ember meg tudja csinálni. M.L.M. ....??? Próbálkoztam néhánnyal,arra jó volt,hogy a tanuló pénzt meg fizessem.Többek között arra végképp rájöttem,hogy nagyon meg kell néznünk melyik M.L.M. céghez csatlakozunk. Az meg pláne nem mindegy ki a szponzorunk. Ide amúgy is különleges adottságok kellenek. És szerintem kevés a tisztességes M.L.M. De hagyjuk erről oldalakat tudnék írni. Dolgozom. De ebben az országban nincs a munkának becsülete.Nem is lessz. Mi a meg oldás? Mindenkinek magának kell meg oldania. Mert a kormány nem segít. Orbán Viktor sem fog segíteni. Képezni kell magunkat,tanulni. Meg kell találni a meg felelő üzletet. Én megtaláltam. Igaz most kezdtem,tanulom,képzem magam. De tudom,hogy ezzel sok pénzt fogok keresni. Persze nem márol hónapra. És nem M.L.M. Van még valami....Dr Tóth András aki rendszeresen észre vehető a neten,mondott valamit. Idézem:"Aki ma Magyrországon bérből és fizetésből akar megélni az kezeltesse magát" Ez adott nekem végső lökést mert Dr Tóth Andrásnak igaza van. Glázer Csaba

G. Árpád 2008.11.15. 10:26:27

Na én is kaptam Németországban wellbizt. Asszem a magyart már végighallgattam, persze nem a munkát mesélték, hanem azt, hogy mennyit lehet keresni. Az ilyennek nem dőlök be.

Internetes távmunka létezik, és jól is lehet keresni Vele. Csakhogy nem tudás nélkül. Én magamtól megtanultam programozni, s internetes weboldalakat készítek, otthon. A dizájnokat pedig a neten kérem a dizájneremtől. Ez működik, de véleményem szerint egyik MLM rendszer sem működőképes, kivéve ha Te találsz ki egy újat. Kérdés, hogy ez esetben nyugodt szívvel tudsz-e majd aludni azzal a tudattal, hogy több százerer embert vertél át. Az MLM rendszer lényege mindig is a beszervezés. Csak úgy lehet pénzt keresni. Márpedig a perszervezett emberek egyszer elfogynak, és a matematika szerint az első 4 szint után. Csak az nyer, aki az 1., és 2. szinten van már az induláskor.

A munka számomra azt jelenti, hogy dolgozom, és ezért pénzt kapok. Nem pedig azt, hogy befektetek, és munkát adok.

Oláh Attila 2008.11.15. 13:41:46

Amennyiben lehet lehet telefonon keressen mert gyorsabb is 06302608313

rémTündér /aprócska kismacska./ 2010.01.22. 14:31:07

nekem ma ezt küldték:

www.internetes-munka.info/

most levelezek a taggal, fel szeretne jelenteni. :)

Reactor 2011.01.26. 12:52:20

Cybermelo, márpedig így képzelem el az internetes munkát. Netezek, és dől a lé - ezt ígéri az állásajánlat. Mondjuk a vak is látja, hogy átverés. Tessék nem bedőlni - az internetes, otthonról végezhető munkák egytől egyig átverések, szarkamuk, lehúzások.

És hogy az MLM-ről mi a véleményem?

MLM = ÁTVERÉS

Ezt az alapösszefüggést, ha felfogja az átlagember, nem lesz semmi baja. Gond akkor van, ha elhiszi, hogy ezzel valós pénzt kereshet. Sajnos nagyon sok birka megeszi ezt a moslékot, főleg, hogy minél díszesebb cukormázzal vonják be.

Igen, mindig így kezdik: nem szeretnél szinte semmi munkával meggazdagodni? Sikeres vállalkozásba kezdeni? Hát persze, hogy szeretnék, ki nem?
Aztán mindig ugyanott kötünk ki: a munkavégzés MLM, valami spekuláns nyerészkedő zombiszájú által kitalált selejttermék; ilyen kozmetikai cikkek, olyan csodavitaminok, italok, őrölt boszorkányszar, kiskutyafsza karikára vágva stb. Először kíváncsian, de erős fenntartásokkal belenéztem, áttanulmányoztam a működésüket, aztán rájöttem, mekkora etikátlan átverések ezek.Hadd mondjam el, hogy miért.

1. Etikátlan, mert visszaélnek az emberi kapcsolatokkal. Az emberi kapcsolatokra alapozzák az eladás sikerét. A legjobb reklám, ha egy barátod, ismerősöd beszél egy termékről. Más mint mikor bemész egy üzletbe ahol egy noname-el beszélgetsz. Erre természetesen bármilyen cég rájátszik, de az MLM-ek esetében egy burkolt átverést kell eladnod a sörbarátodnak. A rendszer így pofátlanul visszaél a kapcsolataiddal.

2. Etikátlan mert manipulatív, többnyire hamis, „ál-tudományos” vagy „fél-tudományos” szövegekkel etetnek. Mindig van egy nagy hülye sablonduma, lehetőleg valami ilyen, hogy „megreformáltuk a közgazdaságot”, „a mi termékünk más mint bármi a piacon, a legjobb, a jövő, egy forradalom”, „tudományos társaságok, és tudócsoportok találták fel”, stb., már-már azt hihetni, az AIDS vagy a mozgatóidegsejt betegségének ellenszerét találták fel, mindegyik azt mondja magáról, hogy az övé a legjobb. Kamu, kamu. Ha pedig tényleg van valós termék, semmivel sem jobb, mint bármelyik szabadpiacon lévő nagy név. Semmivel sem természetesebbek vagy fejlettebbek, vagy eszméletlenül „csodábbak”. Gyakran valami szakmai körökben el nem ismert, vagy gyakran nem is létező tudományos laboratórium, társaság nevével dicsőítik a termékeiket. Persze ezek a nevek, társaságok, intézetek mindig a cég „saját szervei”, legitim tudományos körökben, szakmai folyóiratokban soha nincsenek jelen, gyakran még weblapjuk sincs, pedig nem sokba telne megkenni egy webprogramozót, hogy "falból" készítsen nekik egy oldalt.

3. Etikátlan mert minden túl van árazva. Úgy tud a piramis minden szintjén lévő ember keresni egy termék eladásán (csak úgy juthat mindenkinek jutalék), ha a termékek szörnyen drágák. Egyszerűen pofátlanul drágák és az égvilágon semmi más oka nincs ennek, minthogy kifizesd az ingyenélőket. Elsősorban a piramis tetején lévőket. Alapvetően a termékek árának 50-70%-a a piramisba lévők fizetését állja. Egy XY dezodor 3-4-szer annyiba kerül mint egy Gillete vagy Mennen. Semmivel sem jobb. Jó, de nem csodatermék. A csodatermék imidzset a sok dumával meg a baráti ajánlattal építik. Az ember természetesen a legjobbat akarja magának és családjának. De nem érthet mindenhez, nem tudhatja, hogy bizonyos területen hogyan áll a tudomány, illetve mi ami valós profin előkészített dumából. Beleesik a csapdába. Elhiszi, hogy csodát vett meg. Közbe komoly összeget gombolnak le róla, ami részben a sok ingyenélő fizetését állja.

4. Etikátlan mert egyeseknek ingyenélés. A piramisok felsőbb szintjén lévők semmit nem dolgoznak már évek óta egy bizonyos ágon, mégis kapják a pénzt. Igen, hasonló a tőzsde is, vagy az értékpapírok. Ott sem “dolgozol” csak egyszer befektetsz, aztán ha beüt a krach, vagy elkezdesz spekulációból és más gazdasági bűncselekményekből pénzt szerezni, vagy mész a híd alá csövelni. De ebben az esetben egyszerű manipulatív pénzlopásról és csalásról van szó, ahol nagy duma mellet hatalmas összegeket vakarnak le elszédített fogyasztók és alsóbb forgalmazók ezreiről.

5. Etikátlan mert a forgalmazóknak is hazudnak. Csak megfejik őket és felhasználják kapcsolathálójukat és energiájukat. A Wikipédia szerint: “Az adatok azt mutatják, hogy az MLM-tagok nagy többsége (több, mint 95 %-a) súlyos pénzügyi veszteséget könyvel el. A valóban sikeres MLM-ezők aránya minimális.” Vagyis a legfelül lévő főkolomposoknak éri igazán csak meg. Az alsó és közép szinteken lévő ártatlan jólelkű embereknek beadnak egy hatalmas csodabogár marketingdumát, hogy ha így és így haladsz, ennyi és ennyi hónap alatt ilyen dúsgazdag leszel, és így és így nőnek alattad az emberek… De valahogy soha senki nem gazdagodik hirtelen meg. Sőt legtöbben pár hónap után felhagynak vele, azután, hogy egy rakás pénzt már átadtak a rendszernek. Ráadásul rendkívül kártékony is, mert egyesek képesek hatalmas kölcsönöket, hiteleket is fölvenni, aztán meg jön az adósságspirál, amit rendkívül szerencsés esetben ki tudsz fizetni 10 év megfeszített (nem MLM!) munkájával, javarészt azonban azzal végződik a dolog, hogy elveszíted mindenedet, oszt mehetsz a híd alá csövelni.

6. Etikátlan mert gyakran az egész egy „tudás-átadásnak” álcázott pénzlegombolás. Van nagyon sok olyan MLM cég is,
amelyeknél a termék inkább csak álca. A sok pénz olyan dolgokból jön be mint a forgalmazó belépési díja, a kötelező termékvásárlása, mindenféle képzések díjai. Olyan képzések ahol a forgalmazó megtanulhatja a világ „legnagyobb gazdasági csodáit”, olyan elméleteket amik egy centire vannak a közgazdasági Nobel díjtól. Olyan anyagok, könyvek, kazetták, DVD-k, amík majd elősegítik, hogy hónapok alatt dúsgazdag legyen. Van ahol egyáltalán nincs termék. A termék a mindenünnen összekapart túlárazott tudás maga.

7. Fogyasztóellenes mert gyakran kibújik a piaci ellenőrzés alól. Elsősorban fogyasztóvédelem területén van ez a gond. Soha senki nem ellenőrzi le, hogy egy „amazonászi törzsektől elhozott fantasztikusan természetes bogyótápszer” igazából hol és miből készült, melyik new jersey-i laborba, és milyen vegyszerekből. És ha véletlenül tényleg látott amazonaszi törzseket, akkor őket hogyan fejik meg aprópénzet fizetve azért, amit neked majd ezrekért adnak el. Vagy senki nem kérdőjelezi meg, hogy az árazás, címkézés, vagy részvételi díjak, belépési szerződések, stb. mennyire felelnek meg a modern fogyasztóvédelem követelményeinek. Ezeknél a hálózatoknál már csak az olyan hasonszőrűek durvábbak amelyek az „orvostudományt formálták újra”: reflexológia, bióenergia, irisz-scan, csodavitaminok, a mindenre jó aloe vera, és a minden betegséget gyógyító
egyszerű vitamingyűjtemények, stb.Az egész a vásárló, a fogyasztó és az alsó forgalmazó okos, jól kitalált átveréséről szól.

A piramisjátékoktól csak annyi a különbség, hogy itt vannak termékek is. De a lényeg ugyanaz: aki legfelül van az nyer, a többi csak dolgozik és eltartja az ingyenélőket. A fogyasztó meg általában átverődik, elsősorban a túlárazás miatt, másodsorban gyakran az ellenőrizetlen termék miatt.

A gombamódra szaporodó csodaosztó MLM-ek egyre profibbak, egyre több termékcsaládra kitérnek (már nem csak általános házi áruk, vagy kozmetika, hanem egészségügy, wellnes, ingatlanpiac, akár pénzügyi tanácsadás területén is jelentkeznek), egyre jobban kihasználják a joghézagokat, az emberek tudatlanságát, a gazdasági válságot, és az egyre fokozódó munkanélküliséget. Vírusként terjednek a tudatlan emberek nagy tömege között, sokaknak egy „rendes jól kereső állás”, de legalább másodlagos keresési lehetőség ábrándját adva. Persze ezek általában csak energiát és időt vesznek el az ember életéből, eltérítik a normális karrierfejlődéstől. Hónapokig, esetleg évekig kinlódik az “áldozat”, hogy eljusson a “gyémánt szintre”, közbe észre sem veszi, hogy már több pénzt, időt és energiát ölt bele, mint amenyit valaha visszakap. Aztán végül rájön, hogy az a tökéletes pénznyerési táblázat a kurzus elején egy megvalósíthatatlan tudatos átverés volt.

A kemény valóság az, hogy ez a sok különböző nevű cég valójában mind 1 cég (vagy ott összpontosul), a ScienNet, NuSkin meg a többi ilyen Lehúzó RT. A javarésze ezeknek fiktív cég, illetve bábvállalat/fedőszervezet, egyrészt azért hogy minél könnyebben meg lehessen vezetni az embereket (az a cég az nem fizet,de ez igenis fizet!), másrészt pedig azért, mert az MLM szervezői tudják jól, hogy a bürokrácia útvesztőiben marha nehéz fülöncsípni a bűnösöket, nagyon gyakran még az adóhivatal sem tudja, kik állnak a dolog mögött, a szerencsétlen átejtett ember meg hideg vizet ihat a befektetett pénzére. Sokkal egyszerűbb rendes, becsületes, valós munkát keresni, amivel talán nem kaszálhatsz milliókat, de a semminél mégis többet keresel. Összefoglalva, az MLM "cégek" javarészt egy kézben összpontosulnak, különböző nevű sejtekre felosztva, mindegyikük más-más terméknév örve alatt fosztja ki az embereket.

A számítógépes vírusok írói már régóta alkalmazzák ezt a módszert a kamu virusirtók terjesztésénél (kiadják ugyanazt a szoftvert 50000 különböző néven). Higgyétek el, a főkolomposokon meg a holdudvarukon kívül ebből senkinek nincs egy fillér haszna se - gyakorlatilag ingyenmunkát végzel, ha balszerencsés vagy, még jól le is húznak lóvéval. Okosan ki lett találva, mert 600-900 forintért senki nem fog a bíróságra rohanni. Az, hogy "van termék", nem bizonyít semmit, az pedig még kevésbé, hogy kapsz pár papírlapot, rajta szép mézeshabcsók-szöveggel, ez is olyan mint a sok kamu virusirtó. Arra jó, hogy a bíróságon legyen mivel mosakodni, ha mégis bebukna a dolog...

Az senkit ne akarjon meggyőzni, hogy a munkaleírásban mindenféle szépen hangzó sikersztorikkal példálóznak, hogy "nekem bejött a dolog, milliókat kerestem", vagy amikor az ismerőseid bátortalanul megszólalnak, hogy "én hallottam valakiről, aki látott már valakit, aki olvasott valakiről aki ismert valakit, akinek már fizettek...". Teljesen mindegy, milyen név és milyen tekervényes szöveg mögé bújtatják, az MLM egy globális átvágás, kb. mint a nigériai csalások. Nincs ezen mit szépíteni, hívhatsz egy gombóc fagyit számítógépnek, attól abból még nem lesz számítógép. Az MLM egy nagy rakás szar, és nem lehet belőle kacsalábon forgó aranyvárat építeni.

AZ a valódi munka,amiért valódi készpénzben fizetnek. Ha majd a kezedben tartod a bankókat, amikor nagybevásárlás után fizetsz, akkor biztos lehetsz benne,hogy a munka valódi. Addig pedig tekintsd átverésnek és lehúzásnak - hidd el, így SEMMIT nem veszítesz, sokkal jobban jársz.

Nem piramis, áááá...csak lehúzás. Még szerencse, hogy nem veszítesz vele annyit, mint a nigériai csalással...talán csak ezért nem tiltják be hivatalosan. És mielőtt elkezdenétek lepontozni meg fújolni, javaslom hogy keressetek rá a cégek neveire néhány internetes átverésekkel foglalkozó (internet scam) oldalon. Lesz olvasnivalótok bőséggel, ezt megígérhetem.

Aki még ennek ellenére is bele akar vágni, csak nyugodtan...én szóltam.

"Ne tekints senkit halottnak, amíg nem láttad tulajdon szemeddel a holttestét. És még akkor is könnyen meglehet, hogy tévedsz."

Networker 2011.03.23. 21:57:22

Kedves Reactor és Mindenki!
Aki egy kicsit többet szeretne tudni az MLM-ről, és nem csupán téves, hiányos információk, előítéletei vezérlik, azt javaslom, olvasson Nógrádi Bence írásokat. www.nogradibence.hu
Az MLM nem átverés, egy valóban működő, sikeres vállalkozási forma. Ha te is egy sikeres, működő üzletet szeretnél, nézz itt körül: www.milliomos. hu.
Egy rövid idézet Bence egyik könyvéből: "A bölcs ember annyit tegyen meg legalább, hogy ne támadjon csípőből, előítéletből és ne mondjon véleményt valamiről, ha nem rendelkezik adatokkal. Amennyiben véleményt akar mondani, amihez egyébként joga van, először járjon utána az információnak. Ha pedig nem tud vagy nem akar utána nézni, az igazságnak, akkor legalább hallgasson." Sok sikert mindenkinek!

barbara0803 2011.06.05. 16:35:34

Sziasztok!

Tudom, hogy sok átverés van és én is rengeteg alkalommal belefutottam ezekbe.
Most viszont találtam egy olyan internetes munkát, ami nem átverés tényleg FIZET!
Semmi pénzt nem kell befizetni előre, csak regisztrálnod kell, ami ingyenes és máris dolgozhatsz.
Ha valakit érdekelne ez a jó lehetőség írj nekem és én segítek mindenben!

barbara0803@freemail.hu

Reactor 2011.11.06. 22:54:26

@Networker: Nézegess végig pár Internet Scam weboldalt, lehetőleg több százezer károsulttal - ők nem előítélettel meg hiányos információktól vezérelve írják le azt, amit.

Nem kell a félremagyarázás meg a szerecsenmosdatás - az MLM egy intézményesített átverés.

(Mellesleg ha a sündőrség nem számolja fel őket, majd az adóhivatal fogja, ha egyáltalán fel tudja göngyölíteni az egész piramist...)
süti beállítások módosítása