ápr
8

Álláslehetőség, ahol havi bruttó 350 ezer forint a kezdő fizetés:

a Napi Gazdaság szerint a Budapesti Corvinus Egyetem KarrierExpóján nagyjából ötven munkaadó vett részt, ez kevesebb mint  a tavalyi rendezvényen, viszont ennek ellenére nem csökkent a meghirdetett pozíciók száma. Az állásajánlatoknál kiderült, hogy a frissen végzetteknek havi bruttó 200-300 ezer forint fizetést ajánlanak. A felmérésekből kiderült, hogy megközelítőleg ezer állásajánlattal és 300 szakmai gyakorlat lehetőséggel várták az érdeklődőket.
Érdekesség, hogy a megjelent munkaadók főleg pénzügyi és számviteli területre kerestek munkavállalókat, és a cgek ötven százaléka szakmai gyakorlatra toborzott jelentkezőket.
Nagyon kezd népszerűvé válni a karrierprogram, amely friss diplomások számára nyújt lehetőséget kipróbálni magukat a vállallatok különböző területein, esetleg a cégcsoportok külföldi társvállalatánál is, célja ezeknek a programoknak a vezető-utánpótlás.
Még nagy számban jelentek meg állásajánlatokkal informatikai, kereskedelmi, értékesítési, műszaki, logisztikai és adminisztrációs területekre is.
Cégvezetők azt nyilatkozták, hogy a gyakornoki és karrierprogramon résztvevők közül többségüket, amennyiben megfelelnek az elvárásoknak hosszú távon alkalmazzák.Elvárásaik a jelöltekkel szembeni elvárások: főképpen kiváló szakmai felkészültség, fejlett kommunikációs készség, az önálló munkavégzés és együttműködési készség szintén kiemelkedő elvárás, ugyanakkor a rugalmasság, tanulékonyság, folyamatos mind követelmény a munkavállalók irányában.
Ennek függvényében egyre jobb lehetőségek nyílnak számukra a karrierépítés terén.
Érdekes tapasztalat az egyik kiállító cég szerint, hogy az idelátogató munkavállalók 40-50 %-a keres munkát aktívan, míg a többi inkább érdeklődő. A cégek képviselői azt nyilatkozták, hogy egy ilyen Expón nehéz felmérni a jelentkező szakmai felkészültségét, viszont volt olyan cég , amely tavaly itt találta rá a bécsi karrierprogramjának  egyetlen magyar alkalmazottját. Viszont nagyon nagy lehetőség ez a vállalltok bemutatására, mert sok érdeklődő tulajdonképpen itt hall először a létezésükről.
Sok cég csak tavaszra keresi az új munkatársat, a folyamat hosszadalmas, viszont érdemes már most a munkakeresőknek felkeresni a cégeket.
A látogatók tanácsokat kaptak a jó önéletrajz készítéséről is, lehetőségük nyílt grafológiai és cégtesztek kitöltésére is. A 2 napos rendezvényen a cégek 200 látogatóval végeztek villáminterjúkat, 10 perces beszélgetéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://allaspont.blog.hu/api/trackback/id/tr144371347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása