okt
19

Sofőr állás, sofőr munka, személyi sofőr állás-Tömeges elbocsájtás az állami sofőrök között benzinlopás miatt.

Minisztériumi sofőr bukott le belső vizsgálat során, a benzinkártyával való trükközés folytán havonta több százezres bevételhez is juthattak a vizsgálatok alapján. A kiszivárgott információk szerint  a gépkocsivezetők nagy része a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság alkalmazásában voltak és  a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőit fuvarozták, állítja a Blikk.
Az Ellátási főigazgatóság indította ezt a belső vizsgálatot, hogy véget vessen az üzemanyaglopás sorozatnak, és érintettek lehetnek akár Államtitkárt, akár Tárcavezetőt szállító sofőrök is. A Blikk információi szerint több milliós kárt okozhatott a 37 érintett gépkocsivezető.
Az átfogó vizsgálat azért indult meg, mert feltűnő volt az a tény, hogy némelyik gépkocsinak nagyon nagy a fogyasztása, a sofőröknek minden út utána kilométereket el kell számolniuk, a tankolást meg egy bizonyos kártyával fizetik ki, így hamar fény derült arra melyik gépkocsivezető jár túl sokat a benzinkúthoz.
A vizsgálat eredménye lesújtó volt, a tételes kilométer ellenőrzés meg az üzemanyag vásárlások számát összevetve, hamar kiderült, hogy a KEF állományában dolgozó gépkocsivezető közül nagyon sokan érintettek. Az is tény, hogy  33 gépkocsivezető a KEF alkalmazásában állt, míg  többi Belügyminisztérium, illetve  rendőrség valamint a Vidékfejlesztési Minisztériumnál dolgoztak. Az titok, hogy melyik vezetőket fuvarozták, de az tény, hogy nagy részüket már elküldték, és a többinek folyamatban van a kirúgása.
A vizsgálatok még folyamatban vannak, ezért a kár tételes nagysága nem tudható, és az sem mióta folytak a visszaélések, a sofőr a kútnál kannába vagy más autóba tankolta az üzemanyagot, így egyelőre csak a kirívó eseteknél tettek egyelőre intézkedéseket, bár ezeknek az alkalmazottaknak, információk szerint bruttó 270.000 forint volt a bére, még ezt is ki tudták egészíteni a lopással, minimum havi 50-60.000 forinttal.
A vizsgálat lezárása után, A KEF feljelentést tesz, és törvény előtt kell felelniük tettükért a vétkes gépkocsivezetőknek, nem ússzák meg a kirúgással, amennyiben bebizonyosodik, hogy rendszeresen, üzletszerűen loptak, börtönbüntetést szabhatnak ki rájuk.

Belföldi gépkocsivezető állások

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allaspont.blog.hu/api/trackback/id/tr893314278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állás hol? · http://www.cvonline.hu 2011.11.08. 12:16:23

Szerintem ez mindenhol így működik ahol kártyával tankolnak a céges autójukba...Persze itt túlzásba vitték és azt hitték, hogy úgyse fogják ellenőrizni őket...Ami csúnya dolog, hogy nem csak az államot de minket is megloptak mert végülis a mi pénzünkből tankolnak a NAGYFIÚK.

lutria 2011.11.08. 15:38:15

Pár éve dolgoztam a postánál,ott is minden sofőr tudta hogy a bizniszelni akar a akkor a VW transporterre kell kerülni,mert azzal többet lehet megtakarítani és a felesleget le lehet szívni magáncélra.Aki fordra vagy fiatra került az meg szívta a fogát.
süti beállítások módosítása