máj
22

Csökkent az álláskeresők száma:
 

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal statisztikái szerint csökkent a regisztrált álláskeresők száma. Márciushoz képest 6,2 %-kal, ami nagyjából 36.000 főt jelent.

Ritkaságnak számít, hogy márciushoz képest az összes megyében csökkent a regisztrál álláskeresők száma, legnagyobb csökkenés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt.

A férfiaknál 8,5 százalékkal, nőknél pedig 3,9 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma.

Fontos változás, hogy márciushoz képest a diplomás munkanélküliek száma is csökkent 2,3 százalékkal, 6,4 százalékkal pedig a szakképzetlen álláskeresők száma, a tavaly áprilishoz képest pedig minden álláskeresői kategóriában csökkent az álláskeresők száma.

Április folyamán a cégek 16.000 fő munkaerőigényt jelentetek be, a megvalósult álláspályázatok 63,9 százalékát állami támogatási formával kapcsolatban jelentették be. Folyamatos emelkedési tendencia figyelhető meg a nem támogatott állások kiközvetítésében 2011 decemberhez képest áprilisban 18,1 százalékkal emelkedett a nem támogatott állások száma, 2011 áprilisához képest viszont 22,8 százalékos visszaesést lehet tapasztalni. Visszaesés figyelhető meg a az új támogatott állások tekintetében is. Márciushoz képest 43,4 százalékkal, 2011 áprilisához képest pedig 40.4 százalékkal csökkent. Ez előzőekben több, mint 20 ezer főt jelent, utóbbiaknál 18.300 darab állást jelent.

A teljes álláskeresői állományban tavaly áprilisban 23,9 százalék volt az aránya azok az embereknek a száma, akik egy éven túl voltak regisztrálva. Ez most áprilisra 20,4 százalékpontot ér el.

Áprilisban 19 cég épített le 2129 főt. Ez márciushoz képest, 42,4 százalékkal csökkent, azonban 2011 áprilisához képest ez a szám több, mint ötszöröse. Legtöbb embert Komárom Esztergom megyében, és Budapesten bocsátották el létszámleépítéssel. A létszámleépítéssel érintet emberek 82 százaléka a feldolgozóiparból került ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://allaspont.blog.hu/api/trackback/id/tr204531736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jázmin Edit 2012.06.24. 17:38:29

Külföldi munkát keresel?

A cégünk nyolc év óta rendszeresen megjelentet egy újságot, melyben külföldi munkaadók magyarra fordított állásajánlatai és egyéb hasznos külföldi munkavállalási tanácsok olvashatók. Az újságban hivatalosan bejelentett állások, munkák szerepelnek. A külföldi munkaadók keresik a dolgozóikat. Az általuk megadott e-mail címeken – írásban – akár magyarul is lehet jelentkezni. A nyelvtudás nem minden munkakörben elvárás. Szak-, segéd- és betanított munkák, építőipar, vendéglátás, szálloda, takarítás, háztartási, gondozói munka, nyári munkák, diákmunka stb. A munkát kínáló országok főként: Ausztria, Németország, Belgium, Hollandia, Írország és Anglia.
Az újság ára utánvéttel: 3.450 Ft.

Szandra22 2012.12.03. 16:28:18

Hát szerintem ez az újság is egy jó nagy lehúzás!!!!!!
süti beállítások módosítása